Illóolajokkal a szúnyogok ellen

Illóolajokat az emberek többsége leggyakrabban a kellemes illatuk miatt vásárol, azonban ennél sokoldalúbbak ezek a termékek. Egyes darabok nagyszerűen használhatóak például szúnyogriasztóként, ami az idén tapasztalható invázió közepén kész felüdülés.

Sajnos nem tehetünk minden ablakra szúnyoghálót, ráadásul a legnehezebb dolgunk a rovarokkal szemben való védekezésben főként a kint töltött estéken van. Illetve nem is olyan nehéz ez, csak ismerni kell a trükköt, mégpedig az illóolajok ilyen jellegű hatását. A szúnyogok ki nem állhatják például a citrom illatát. Otthonunktól egyszerűen távol tarthatjuk őket, ha citromos illóolajat csepegtetünk gyertyára vagy csak egy kis tálkába helyezünk ki belőle az ablakba. A citromos illóolaj a kinti védekezésben is segít: pár csepp a testápolóba vagy alkoholba keverve és a bőrre kenve elveszi a vérszívók kedvét a csípéstől.

Természetesen emellett az illóolajok valamennyi típusa kiváló kiegészítője a bensőséges hangulat megteremtésének otthonodban. Nézz körül nálunk, és rendelj bátran!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük