Így használhatjuk az illóolajakat a tavaszi nagytakarításhoz

Az illóolajok alkalmazása a takarítás során több szempontból is szerencsés: nemcsak segítenek a kórokozók elpusztításában, a felületek fertőtlenítésében, hanem illatukkal frissességet is varázsolnak a lakásba.

Íme pár fertőtlenítő hatású illóolaj és hatásai, melyet akár kedvező árú illóolaj csomagban is megvásárolhatsz nálunk:

  • Borsmenta Fertőtlenítő Hatású Természetes Illóolaj, 10 ml. Fertőtlenítő hatású illóolaj, mely tisztítja a légutakat, és fertőtleníti a nyálkahártyát.
  • Eukaliptusz: Fertőtlenítő Hatású Természetes Illóolaj, 10 ml. Fertőtlenítő hatású illóolaj, ezért használhatjuk fertőző betegségeknél, elsősorban légúti megbetegedések kezelésére, és megelőzésére.
  • Grapefruit Fertőtlenítő Hatású Természetes Illóolaj 10 ml. Fertőtlenítő hatású illóolaj, ezért használhatjuk fertőző betegségeknél, valamint elpusztíthatja a kórokozókat a különböző felületeken is, ezért jól használható természetes fertőtlenítőszerként.
  • Levendula Fertőtlenítő, nyugtató Hatású Természetes Illóolaj, 10 ml. A Levendula Fertőtlenítő hatású illóolaj, mely antibakteriális hatása mellett, lelkiállapotra gyakorolt kedvező hatásai miatt ősidők óta közkedvelt.
  • Citromfű Fertőtlenítő, nyugtató Hatású Természetes Illóolaj, 10 ml. A Citromfű természetes illóolaj friss, citromos illatú. A citromfű illóolaj fertőtlenítő, antimikrobális, nyugtató , dezodoráló hatásáról ismert . Friss cirtomos illata, rovarok ellen is hatékony segítség. Meditációhoz, ellazuláshoz, a test és a lélek megnyugtatásához is kiváló.

Webáruházunkban prémium minőségű illóolajokat kínálunk számodra, melyeket bátran bevethetsz takarításod során. Íme pár hatékony környezetbarát recept a takarításhoz:

Felmosószer: Egy vödör meleg vízbe tégy 2 evőkanál szódabikarbónát, mosószódát 1 dl ecetet és 10-15 csepp illóolajat, és máris kész a kiváló tisztítóhatású, illatos tisztítószered felmosáshoz, felületek lemosásához.

Citromos súrolószer konyhába, vagy fürdőszobába: keverj össze egy csésze szódabikarbónát, negyed csésze folyékony szappant, és 10 csepp citrom illóolajat. Mosogatószivacsra téve kiváló környezetbarát tisztítópasztát használhatsz ezzel a keverékkel.

A gyerekjátékok tisztításához a levendula illóolaj hatékony segítség, mert vírus- és baktériumölő, kellemes az illata. Ehhez engedj a kádba, vagy lavórba nagy adag vizet 20-30 csepp illóolajjal, és mosd át benne a játékokat.

Levegő illatosításához használj illóolaj diffúzort, belecsepegtetve a kedvenc illóolajodból 8-10 cseppet. Illetve az alábbi keveréket is elkészítheted el egy spriccelős flakonba, mellyel bármelyik helységedet könnyen üde illatúvá varázsolhatod: 1 dl vodka, vagy patikai alkohol, 15 csepp tetszés szerinti illóolaj pl. levendula, citrom, borsmenta, bergamott, 1 dl ioncserélt víz.

Fedezd fel illóolaj kínálatunkat!

×